TV-krönika i SVD av Lena Andersson 20 mars 2004:

"Pressklubben förtjänar ett bättre öde"

"Den som har digital-tv, SVT Europa eller ser tv på nätet kan följa SVT:s digitalsatsning Studio 24, som på torsdagarna har ett program kallat Pressklubben där fyra journalister diskuterar aktuella ämnen.

…trots [tekniska brister] är de reflekterande samtal som där förs värda att lyssna på. Den här typen av filmad P1-radio borde … ges mer resurser och finnas i ordinarie kvällssändningar. Världen är så laddad, komplicerad och full av information att vi behöver mycket mer av initierade analyser om hur saker hänger ihop.

I torsdags dryftade korrespondenten Rolf Fredriksson, Dick Erixon från Timbros tidskrift Smedjan, radiojournalisten Susanne Palme och Anna-Klara Bratt, chefredaktör för Arbetaren, hur terrorn går segrande fram när den påverkar ett europeiskt val i den riktning de förmodade förövarna önskat. När sen ett meddelande sänds ut från någon befryndad med idén al-Qaida (som är mer en idé än en organisation enligt dem som studerat saken) om att nu när Spanien visat sig lydigt ska inga fler terrorattentat ske där, om regeringen gör som den lovat, ja då har vi terrorvälde.

Å andra sidan, invändes det, låter man sig styras av terrorn också om socialdemokraterna ändrar sitt vallöfte om trupptillbakadragande bara för att det sammanfaller med terroristernas intressen. Vad man borde ha gjort, föreslog Erixon, var att medge att en ny situation uppstått som krävde ny eftertanke i stället för att rusa åstad med att efterkomma de förmodade terroristernas vilja."